Over ons

De Balansacademie is in 2016 gestart onder de naam Pilatesnl. Toen Roos als ambitie de mensen in Deurne bekend en enthousiast te maken over Pilates. Waar de lessen begonnen op een woensdagochtend in een klein zaaltje achter in een sportschool, groeide het al snel uit tot een succesvolle studio met meerdere docenten. Doordat Roos naast Pilates ook altijd een liefde voor Yoga heeft gehad, is ze in september 2020 gestart met de 4-jarige opleiding tot yogadocent bij Saswitha in Bilthoven. In deze opleiding leer je naast yogales geven, de hele yogaleefstijl in je dagelijkse leven integreren. Denk hierbij aan adem, meditatie, voeding, energie, maar ook wijsbegeerte.

Daardoor zag ze ook in dat het lichaam niet alleen gezond en mobiel te houden is door de juiste voeding en beweging, maar dat de juiste balans in lichaam en geest er juist voor zorgt dat je goed in je vel gaat zitten. Zoals je denkt, adem je, maar ook zoals je denkt, beweeg je. Zit jouw lichaam heel erg vast, kun je daar hele fijne oefeningen voor doen, maar wanneer jouw lichaam op slot zit door een overtuiging of een angst, zal jouw lichaam niet door enkel en alleen wat oefeningen van deze stijfheid afkomen, of de pijn in jouw rug, nek en/of bekken. Daarom is het ook belangrijk om naast, beweging, voeding en rust, de blokkades in jouw lichaam op te heffen. Daarom heeft Roos zich verder ontwikkelt tot Reikibehandelaar, zodat ze op ieder level mensen kan helpen. Hierdoor kon er een compleet aanbod komen. Van het geven van een pilatesles om het lijf sterker en mobieler te maken, yogalessen om tot meer bewustzijn te krijgen, tot het geven van reikibehandelingem en/of ademtherapie om dieper liggende blokkades op te heffen. De naam Pilatesnl dekte daarom ineens niet meer de lading, en hierdoor is ze op zoek gegaan naar een nieuwe naam: De Balansacademie Deurne.

Een plek waar je terug in balans kan komen, doordat we aanbieden wat jou een stukje meer in balans brengt. De basis ligt echter nog steeds bij Pilates, het grootste deel van het aanbod bestaat daar nog steeds uit, maar de uitbreiding van de laatste jaren maakt het meer compleet, en meer in balans.

Pilatesnl bestaat echter nog steeds, onder deze naam is Roos samen met Alet en Anne doorgegaan om Pilatesopleidingen en cursussen voor docenten te verzorgen.

Onze experts

Roos Jegerings

  • Eigenaresse Balansacademie
  • Allround docent Pilates
  • Docent Hatha Yoga
  • Reiki 1 en 2


Hoi hoi!
Ik ben Roos Jegerings, geboren in 1980 en moeder van 3 kinderen. In 2017 ben ik Pilatesnl gestart met de ambitie om mensen meer bewust te maken van hun lichaam, hun manier van bewegen en hoe bewegen een positieve invloed kan hebben op lichaam, geest en het dagelijks functioneren. In mijn lessen probeer ik mensen te laten ervaren hoe ze in kleine stapjes meer kracht, lenigheid, rust en balans in het lijf kunnen ontwikkelen.

Naast Pilatesdocent ben ik bezig met de 4-jaarse Hatha Yoga-opleiding bij Saswitha, opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Daar leer ik een andere benadering van lichaam en geest. Dit verrijkt de pilateslessen, maar bovenal zorgt het ervoor dat ik daardoor naast kwalitatief goede pilateslessen ook Yogalessen op hoog niveau kan aanbieden.

Ook ben ik opgeleid tot reikibehandelaar. Met Reiki kan ik energetische blokkades die emotionele en fysieke pijnen in het lichaam veroorzaken behandelen.

Martina Rooijakkers

  • Docent Pilates

Mijn naam is Martina Rooijakkers, 42 jaar oud. Ik woon in Helmond, samen met mijn man en onze 4 kinderen. Ik heb een eigen pedicure praktijk aan huis, waar ik enkele uurtjes per week mijn mooie beroep mag uitoefenen. In mijn vrije tijd sport ik heel graag. Of het nou voetballen is met kinderen, zwemmen, mountainbiken, hiken…..ik vind het allemaal leuk. Maar het allerleukste vind ik yoga en pilates. Sinds ik merk wat voor positieve invloeden de oefeningen op mijn lichaam hebben, wil ik dit met de hele wereld delen. Vandaar dat ik ook de opleiding tot Pilates docent ben gaan volgen.

De afgelopen maanden heb ik mijn eerste pilates lessen mogen geven bij Pilatesnl. Ik heb genoten!
En wat voel ik me blij en trots om hiermee door te mogen gaan. Ik heb hier in ieder geval heel veel zin in.
Tot snel!

Desiree Relou

  • Docent Yin Yoga

Hallo allemaal!
Ik ben Desiree Relou, 33 jaren oud. Samen met mijn man en 2 zoontjes woon ik in Deurne. In het dagelijkse leven werk ik als verpleegkundige in de wijk. Al jaren geniet ik van yoga. In december 2021 besloot ik de opleiding yin yoga te gaan volgen. Met als doel mijn kennis over yoga te vergroten en de wens om les te geven.  Yin yoga brengt ontspanning, ruimte, flexibiliteit en verstilling. Zowel mentaal als fysiek. Bij yin yoga ben je aan het werk met je gewrichten en het bindweefsel, spieren mogen zo goed als kan ontspannen. Yin yoga laat je energie stromen en heft blokkades op. Yin yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, ervaring of conditie. Kom jij ervaren wat yin yoga met je doet? Je bent meer dan welkom in mijn les!

Mienoe van Pinxteren

  • Kindercoach
  • Rots en water trainer
  • Mindfullness 4 kids
  • Gedragsspecialist


Werken met kinderen is mijn passie. Vanaf 1998 werk ik met kinderen en ben mezelf steeds meer gaan professionaliseren in de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag van kinderen. In 2018 ben ik mijn eigen praktijk, Kindercoaching en Training Mienoe begonnen. Daarnaast werk ik als gedragsspecialist in het speciaal basisonderwijs.

Zelf volg ik ook al een paar jaar lessen bij Balansacademie Deurne. Dat heeft mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met alle ervaring op persoonlijk en professioneel vlak ontstond het idee voor Balanskids. Waar de andere docenten van Balansacademie zich bezig houden met volwassenen, ga ik het Balanskids traject aan met kinderen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief