Over ons

De Balansacademie is in 2016 gestart onder de naam Pilatesnl. Toen Roos als ambitie de mensen in Deurne bekend en enthousiast te maken over Pilates. Waar de lessen begonnen op een woensdagochtend in een klein zaaltje achter in een sportschool, groeide het al snel uit tot een succesvolle studio met meerdere docenten. Doordat Roos naast Pilates ook altijd een liefde voor Yoga heeft gehad, is ze in september 2020 gestart met de 4-jarige opleiding tot yogadocent bij Saswitha in Bilthoven. In deze opleiding leer je naast yogales geven, de hele yogaleefstijl in je dagelijkse leven integreren. Denk hierbij aan adem, meditatie, voeding, energie, maar ook wijsbegeerte.

Daardoor zag ze ook in dat het lichaam niet alleen gezond en mobiel te houden is door de juiste voeding en beweging, maar dat de juiste balans in lichaam en geest er juist voor zorgt dat je goed in je vel gaat zitten. Zoals je denkt, adem je, maar ook zoals je denkt, beweeg je. Zit jouw lichaam heel erg vast, kun je daar hele fijne oefeningen voor doen, maar wanneer jouw lichaam op slot zit door een overtuiging of een angst, zal jouw lichaam niet door enkel en alleen wat oefeningen van deze stijfheid afkomen, of de pijn in jouw rug, nek en/of bekken. Daarom is het ook belangrijk om naast, beweging, voeding en rust, de blokkades in jouw lichaam op te heffen. Daarom heeft Roos zich verder ontwikkelt tot Reikibehandelaar, zodat ze op ieder level mensen kan helpen. Hierdoor kon er een compleet aanbod komen. Van het geven van een pilatesles om het lijf sterker en mobieler te maken, yogalessen om tot meer bewustzijn te krijgen, tot het geven van reikibehandelingem en/of ademtherapie om dieper liggende blokkades op te heffen. De naam Pilatesnl dekte daarom ineens niet meer de lading, en hierdoor is ze op zoek gegaan naar een nieuwe naam: De Balansacademie Deurne.

Een plek waar je terug in balans kan komen, doordat we aanbieden wat jou een stukje meer in balans brengt. De basis ligt echter nog steeds bij Pilates, het grootste deel van het aanbod bestaat daar nog steeds uit, maar de uitbreiding van de laatste jaren maakt het meer compleet, en meer in balans.

Pilatesnl bestaat echter nog steeds, onder deze naam is Roos samen met Alet en Anne doorgegaan om Pilatesopleidingen en cursussen voor docenten te verzorgen.

Onze experts

Roos Jegerings yoga DeurneRoos Jegerings

 • Eigenaresse Balansacademie
 • Allround docent Pilates
 • Docent Hatha Yoga
 • Reiki 1 en 2


Hoi hoi!
Ik ben Roos Jegerings, geboren in 1980 en moeder van 3 kinderen. In 2017 ben ik Pilatesnl gestart met de ambitie om mensen meer bewust te maken van hun lichaam, hun manier van bewegen en hoe bewegen een positieve invloed kan hebben op lichaam, geest en het dagelijks functioneren. In mijn lessen probeer ik mensen te laten ervaren hoe ze in kleine stapjes meer kracht, lenigheid, rust en balans in het lichaam en het leven kunnen creëeren.

Om me verder te ontwikkelen heb ik de Hatha Yoga-opleiding bij Saswitha, opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd. Daar leerde ik een andere benadering van lichaam en geest. Dit verrijkt de pilateslessen, waardoor mijn lessen tegenwoordig een mooie menging van pilates en yoga zijn geworden omdat je op deze manier het lichaam veel vollediger kan benaderen en ook dieper in kunt spelen op het bewustzijn.

Ook ben ik opgeleid tot Reikibehandelaar. Met Reiki kan ik energetische blokkades die emotionele en fysieke pijnen in het lichaam veroorzaken behandelen. Dit samen is een mooie combinatie om een brede variatie aan te kunnen bieden bij Balansacademie Deurne, maar een altijd ontwikkelende en lerende houding is daarbij wel een voorwaarde. 

Graag zie ik je terug in een van de lessen of cursussen van onze prachtige studio. 

Liefs Roos 

Nynke van der Heide 

 • Docent Pilates
 • Psychologe in opleiding


Mijn naam is Nynke van der Heide (1984) en ik woon met mijn eigenwijze geliefde en ons allerliefste hondje Bella in Eindhoven. Ik ben in opleiding tot psychologe en in mijn vrije tijd zorg ik graag voor mezelf en anderen. Van lezen word ik rustig, je kunt me op ieder moment van de dag blij maken met een potje thee en ik voel me gelukkig als ik écht verbinding met iemand maak. In 2021 ben ik op advies van mijn fysiotherapeut aarzelend met groepslessen Pilates begonnen en ik vond dat zó leuk dat ik later de cursus startte bij Roos. Ik geloof dat lichaam en geest op allerlei manieren met elkaar zijn verbonden en dat goed voor je lijf zorgen doorwerkt op verschillende niveaus: wat je denkt, hoe je je voelt, wat voor keuzes je maakt en ook: wat je uitstraalt naar de wereld. Aandacht, intentie en zachtheid zijn voor mij essentieel bij Pilates. Ik ontmoet je graag in de les!

Desiree Relou

 • Docent Yin Yoga


Hallo allemaal!
Ik ben Desiree Relou, 33 jaren oud. Samen met mijn man en 2 zoontjes woon ik in Deurne. In het dagelijkse leven werk ik als verpleegkundige in de wijk. Al jaren geniet ik van yoga. In december 2021 besloot ik de opleiding yin yoga te gaan volgen. Met als doel mijn kennis over yoga te vergroten en de wens om les te geven.  Yin yoga brengt ontspanning, ruimte, flexibiliteit en verstilling. Zowel mentaal als fysiek. Bij yin yoga ben je aan het werk met je gewrichten en het bindweefsel, spieren mogen zo goed als kan ontspannen. Yin yoga laat je energie stromen en heft blokkades op. Yin yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, ervaring of conditie. Kom jij ervaren wat yin yoga met je doet? Je bent meer dan welkom in mijn les!

Pilates lessen DeurneFee Rutten

 • Docent Pilates
 • Vaktherapeut beeldende kunst 
  in opleiding


Hai, mijn naam is Fee Rutten. Ik ben 19 jaar oud en woon in Deurne. Ik heb mijn diploma Pilatesmat level 1 & 2 in oktober 2023 gehaald! Ik volg momenteel de opleiding Vaktherapie Beeldende kunst.In mijn vrije tijd vind ik dansen het allerleukst, dit doe ik ook een aantal uur in de week en dans wedstrijden. Ik ben Pilates gaan volgen, om te werken aan mijn balans, kracht, concentratie, ademhaling en flexibiliteit. Ik kijk er enorm naar uit om dit met jullie te gaan versterken en verbeteren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief