Ons aanbod

Zoals je denkt, adem je, maar ook zoals je denkt, beweeg je. Zit jouw lichaam heel erg vast, kun je daar hele fijne oefeningen voor doen, maar wanneer jouw lichaam op slot zit door een overtuiging of een angst, zal jouw lichaam niet door enkel en alleen wat oefeningen van deze stijfheid afkomen, of de pijn in jouw rug, nek en/of bekken. Daarom is het ook belangrijk om naast beweging, voeding en rust, de blokkades in jouw lichaam op te heffen. Balansacademie Deurne heeft daarom ook  Reikibehandelingen in hun aanbod, zodat ze op ieder level mensen kunnen helpen. Hierdoor is er een compleet aanbod beschikbaar; van het geven van een pilatesles om het lijf sterker en mobieler te maken, yogalessen om meer bewustzijn te krijgen, tot het geven van reikibehandelingen en/of ademtherapie om dieper liggende blokkades op te heffen. 

Balansacademie Deurne is een plek waar je terug in balans kan komen, doordat we aanbieden wat jou een stukje meer in balans brengt. Hieronder vind je een overzicht van onze lessen, cursussen en één op één behandelingen en trainingen.

Vaste lessen

Een vast aanbod van verschillende Pilates -en Yogalessen in onze studio in Deurne. Inbegrepen bij een abonnement of strippenkaart.

Pilates

Pilatesmat

Pilatesmat is een body en mindles waarbij we door het aanspreken van je Powerhouse, namelijk je buik- rug- en bekkenbodemspieren en het gebruik van de juiste manier van ademen, werken aan het sterker maken van je spieren, het mobiliseren van je gewrichten en het versoepelen van je spierfascia. De les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen die met aandacht en controle uitgevoerd worden. Coördinatie en balans zijn ook belangrijke kernwaardes van de les.

Deze les is geschikt voor iedereen, maar uitermate geschikt voor mensen met hypermobiliteit, rug-  en bekkenklachten en iedereen die zijn core sterker wil maken.

Pilatesflex

Pilatesflex is een heerlijke les waarbij we werken aan het mobiliseren van de gewichten en het soepeler maken van de spieren. Indirect versterk je ook je spieren, maar dit is niet de basis. Veel oefeningen uit de yoga en pilates worden gecombineerd met een juiste manier van ademen. Dit samen zorgt voor een opgeruimd hoofd en een flexibel lichaam.

Deze les is met name geschikt voor mensen waarbij de spieren stijf en stram aanvoelen en die weinig bewegingsruimte hebben in de rug, schouders en heupen.

Pilates rugfit

Rugfit is een les waarbij pilates- en yogaoefeningen zich afwisselen, er is in deze les veel aandacht voor het versterken van de rug- en buikspieren en het mobiliseren van de wervelkolom. Ook hierbij is adem de dragende kracht, omdat adem zorgt voor ruimte en aandacht, waardoor oefeningen intenser en efficienter worden. ‘You’re only as young as your spine’  is een bekende uitspraak van Joseph Pilates, waarmee hij aanduidt dat een flexibele wervelkolom je jong en sterk houdt.

Deze les is geschikt wanneer je je rug ter preventie sterk wilt houden of wanneer je last hebt van rugklachten.

Zwangerschapspilates

Bij zwangerschapspilates is de basis het versterken van het lichaam tijdens de zwangerschap. Juist het weker worden van de gewrichten is een bijkomstigheid tijdens de zwangerschap waardoor er veel bekkenproblemen ontstaan en er veel last ontstaat in de onderrug. Het sterker maken van dit gebied is daarom juist belangrijk. Ook is er aandacht voor adem en ontspanning, iets wat heel belangrijk is als aanstaande moeder, maar wat vaak vergeten wordt.

De les heeft een rustige opbouw en er is ook altijd ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, wat als zwangere vrouw ook heel prettig is.

Pilates na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en door de bevalling hebben de bekkenbodemspieren en de buikspieren, maar vaak ook de rug het zwaarder gehad. Er is een diastase ontstaan, de bekkenbodemspier is opgerekt of gescheurd en de rug heeft tijdens de zwangerschap veel meer moeten tillen, hierdoor kan het lichaam minder sterk aanvoelen of zelfs klachten aangeven.

In deze lessen gaan we stap voor stap het lichaam weer sterker maken en in balans brengen. Er is veel aandacht voor de corespieren, maar ook voor de adem en de houding. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met dames te zijn die ook net moeder zijn geworden en hun ervaringen met je delen.

Yoga

Yoga is een woord afkomstig uit het sankriet (oud indiaans). In het Nederlands zouden we het woord yoga kunnen vertalen als ‘verbinding’. Yoga is het verbinden van alle delen van jezelf: je lichaam (fysiek), je hoofd ( mentaal, het denken), het hart (emotie en voelen) en je ziel. Yoga is een levensstijl waarbij je verschillende oefentechnieken gebruikt om te ‘bloeien’ in het leven en de beste versie van jezelf te worden. Door middel van ademhaling oefeningen, lichaamshouding (asana’s), concentratie oefeningen en meditatie brengt yoga eenheid in het lichaam en de geest. Yoga leert ons om lichaam, geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning en een kalmerende gemoedtoestand als resultaat.

Wanneer je op zoek bent naar een actievere vorm van Yoga adviseren we je de Hatha Yoga te gaan volgen, ben je meer op zoek naar ontspanning in de spieren, adviseren we Yin yoga. Beide yogavormen sluiten heel mooi aan op elkaar.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een vorm van Yoga waarbij de yogahoudingen en variates zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om de bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Een hathayogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Je gaat zelf op zoek naar wat voor jou de juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Ontspannings- en meditatieoefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat.

In India, de bakermat van de yogatraditie, bestaat een eeuwenlange ervaring met technieken om het denken te leren kennen en beheersen. De oude yogi’s wisten al hoe de mens de neiging heeft de eigen bewustwording te blokkeren en hoe we deze blokkades kunnen leren doorgronden. Door toegewijde beoefening kan het persoonlijk inzicht groeien.

Yin Yoga

Yin yoga een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. In yin yoga worden de posities langer vastgehouden. Yin yoga brengt ontspanning, ruimte, flexibiliteit en verstilling, zowel mentaal als fysiek.

In tegenstelling tot de meer dynamische yogastijlen (Yang Yoga) is het doel van Yin Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen. Door de houding langer vast te houden en door te ontspannen, treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam, en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Het bindweefsel zit als een soort web om de onderdelen in het lichaam: organen, spieren, bloedvaten, pezen enz. Het zorgt voor stevigheid van het lichaam, flexibiliteit, bescherming en steunt. Bindweefsel wordt veilig gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt, wanneer er gedurende een langere periode continue druk wordt uitgeoefend. Daarom houd je in Yin Yoga een zittende of liggende houding (asana) minstens 5 minuten of langer aan, waarin je je spieren wilt ontspannen. Hierdoor voel je je lichter, flexibeler (gehydrateerd) en ervaar je een algeheel gevoel van welzijn. Een yin yogales is in zijn totaal goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten, en kalmeert het zenuwstelsel. Yin yoga stimuleert ook je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen.

Yin yoga is een fantastische vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden is er tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er is in het lichaam. Er is focus op mindfulness en ademhaling in de houdingen, waardoor enige opgekomen weerstand geobserveerd kan worden. De stilte en zachtheid kunnen je dus heel erg bij jezelf brengen en je hebt tijd om te zien welke inzichten er soms naar boven komen. Tijd om te oefenen met compassie voor jezelf en jouw proces. Tijd om te luisteren naar jouw lichaam en naar wat het nodig heeft.

Yin Yoga is ook beschikbaar als tijdelijke cursus. Lees meer → 

Tijdelijke cursussen

Een tijdelijk cursusaanbod in onze studio in Deurne om je lichaam op bepaalde vlakken te versterken.

Pilates voor beginners

Wil je graag weten wat Pilates is, maar wil je niet meteen aan een abonnement vastzitten,  of wil je juist eerst heel goed de basis van Pilates  leren voordat je gaat starten in een groep, of doe je al Pilates, maar merk je dat  de les te snel gaat, en je de basis nog niet helemaal beheerst, dan is dit de perfecte cursus voor jou!

In 5 weken gaan we terug naar de basis. In les 1 werken we aan je ademhaling, les 2 komen de ademtechnieken en houding aan bod, en in les 3, 4 en 5 introduceer en behandelen we 10 belangrijke pilatesoefeningen, die je na deze cursus perfect kunt uitvoeren. Dit is ook prettig wanneer je over wilt stappen naar een groepstraining, dan heb je al een voorsprong en haal je veel meer uit je les dan wanneer je zonder basis een training instapt.

Data: 10, 17, 31 mei en 7 en 14 juni

Tijd: 10.15 -11.15

Kosten: €57,50

Cursus Yin Yoga

Yin yoga brengt ontspanning, ruimte, flexibiliteit en verstilling, zowel mentaal als fysiek. Bij yin yoga ben je aan het werk met je gewrichten en het bindweefsel. Spieren mogen zo goed als kan ontspannen. Yin yoga laat je energie stromen en heft blokkades op. Yin yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, ervaring of conditie.

In de 5-weekse cursus maak je kennis met de belangrijkste aspecten van Yin yoga zodat je na de cursus weet wat Yin yoga jou kan bieden, na 5 weken zit je nergens aan vast en kies jij of je de les wilt blijven volgen.

Data: 10-1, 17-1, 24-1, 31-1 en 7-2
Tijd: 18.50- 20.00

Kosten: €47,50

Cursus adem en ontspanning Deurne

Adem en ontspanning

“Breathing is the first act of life and the last. Our very life depends on it. Since we cannot live without breathing it is tragically deplorable to contemplate the millions and millions who have never mastered the art of correct breathing”.

Een beroemde quote van Joseph Pilates, maar laten we voorop stellen dat de adem in de yogafilosofie die al zeker 4000 jaar oud is, al gezien werd als de manier om lichaam en geest met elkaar te verbinden. 

Maar hoe bewust zijn we eigenlijk van onze adem? En weten we wel wat een goede manier van ademen voor invloed heeft op ons lichaam en ook op onze mentale gesteldheid.  Adem is levenskracht, met elke inademing breng je letterlijk nieuw leven en nieuwe energie in je lichaam, met elke uitademing reinig je het. Echter ademen we vaak te oppervlakkig, doordat we veel stress ervaren, het lichaam niet echt tot rust kunnen brengen, we altijd aan staan. Dit heeft invloed op je manier van ademen, want zoals je denkt adem je, en zoals je ademt denk je. 

Daarom start Balansacademie Deurne op 15 mei om 10.15 met de 4-weekse cursus adem en ontspanning. In deze cursus vertel ik je hoe de adem werkt en hoe t samenwerkt met lichaam en geest, word je bewust van jouw adempatroon, leer je wat echt ontspannen is en wat dat voor uitwerking heeft op jouw zijn, krijg  je adem- en ontspanningsoefeningen die je kunt toepassen in het dagelijkse leven om meer bewust en ontspannen naar jezelf en het leven te kijken. 

Gun jij jezelf een adempauze? Doe dan mee, en schrijf je in…

Data: 15, 22 mei en 5 en 12 juni 

Tijd: 10.15 tot 11.15  

Kosten: €47,50

Eén op één

Persoonlijke trainingen en behandelingen om lekkerder in je vel te zitten.

Reiki

Reiki bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei en Ki. Rei betekent ‘universeel/spiritueel of ziel’ en Ki betekent ‘levensenergie’. Reiki is dus universele levensenergie. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki energie is overal, het stroomt door alles heen wat leeft. 

Tijdens een reiki behandeling geven we levensenergie door via handoplegging. Als we de handen op bepaalde plaatsen van het lichaam leggen, zal de energie via onze handen naar het lichaam van de client stromen. Reiki stroomt eerst door ons eigen lichaam en daarna de client. Niet onze eigen energie wordt doorgegeven, maar universele energie. 

Onverwerkte emoties worden opgeslagen in het lichaam. Trauma’s die ontstaan zijn door pesten, verlies, scheiding, etc. kunnen voor blokkades zorgen. Maar ook niet- traumatische gebeurtenissen kunnen vaak onbewust diepe indruk gemaakt hebben. Blokkades kunnen vervolgens zorgen voor fysieke klachten als hoofdpijn, nekpijn of rugpijn. Hiervoor gaan we vaak naar de huisarts, maar we vergeten daardoor de oorzaak van de klacht te behandelen. 

Reiki energie is heel intelligent, het stroomt automatisch naar waar het nodig is. Het hoeft niet gestuurd te worden. Reiki ondersteunt en activeert het parasympatisch zenuwstelsel en daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door een reikibehandeling komt er extra energie in het lichaam en het lichaam kan die extra energie gebruiken om te herstellen. De reiki-energie werkt ook door na de behandeling. 

Een behandeling gaat als volgt:

  • Voor de behandeling stemmen we af wat de reden is van de behandeling.
  • De behandeling kan op een stoel of behandeltafel, daar waar jij je prettig voelt.
  • De behandelaar maakt contact met de energie en start bij het hoofd om de energie daar te voelen en te reinigen.
  • Intuitief wordt er verder behandeld, daar waar het lichaam aangeeft behandeld te moeten worden. 
  • Een behandeling duurt ongeveer 40 min.
  • Na de behandeling wordt de overtollige energie afgevoerd en bespreken we de behandeling na.

Let op: er wordt niks gevoeld wat jij niet toelaat. 

Kosten:  1 behandeling: €49,50,  3 behandelingen: €139,50,  6 behandelingen: €249,50

Kosten:
1 behandeling: €49,50
3 behandelingen: €139,50
6 behandelingen: €249,50

Personal training with a yoga coach in the group program hall.

Persoonlijk lichaamswerk

Vaak komen mensen bij mij in de les, met allerlei klachten waar ze vanaf willen. Denk hierbij aan de rug, de nek, schouders en bekken. Vaak wordt de plek waar de pijn zich bevindt ook beschouwd als de oorzaak van de klacht. bv. Ik heb rugpijn, want er zit iets niet goed in mijn rug, of mijn rug zit vast. Maar dat is niet altijd zo. De klacht kan namelijk een hele andere oorsprong hebben, bv doordat het bekken scheef staat, of doordat de bekkenbodemspier veel te gespannen is. Daarnaast hebben veel fysieke klachten ook een mentale oorsprong. Dit is vaak aan elkaar gerelateerd. Dus wanneer er veel stress is, of veel opgekropte frustratie, gaat dit in je lichaam zitten en kan dat klachten veroorzaken.

Daarom bied ik vanaf nu persoonlijk lichaamswerk aan. Wat houdt dat in? Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en kijken we hoe je het lichaam weer terug in balans kunt brengen. Hoe adem je, wat kan een juiste manier van adem jou bieden, hoe is je leefstijl en hoe beweeg je. Door te bewegen en samen met jou je lichaam na te lopen, gaan we op zoek naar de blokkades in jouw lichaam en zoek ik de juiste methodes om deze blokkade op te heffen. Dit kunnen pilates- en yogaoefeningen zijn, ademwerk, inspannings- en ontspanningsoefeningen, energetisch werk, etc. Is dat zweverig, nee totaal niet, heel aards en eenvoudig. Wat wordt er van jou gevraagd, dat je open staat om echt naar je lichaam te gaan luisteren. Dus in plaats van de focus op de buitenwereld te houden en de oorzaak van je pijn ook daar te leggen, juist naar binnen te keren en te voelen en luisteren wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Een sessie duurt 1,5 uur en kost 65 euro. 

Kom je na 1 sessie nog een keer, dan betaal je 49,50 per uur.