Ons aanbod

Zoals je denkt, adem je, maar ook zoals je denkt, beweeg je. Zit jouw lichaam heel erg vast, kun je daar hele fijne oefeningen voor doen, maar wanneer jouw lichaam op slot zit door een overtuiging of een angst, zal jouw lichaam niet door enkel en alleen wat oefeningen van deze stijfheid afkomen, of de pijn in jouw rug, nek en/of bekken. Daarom is het ook belangrijk om naast beweging, voeding en rust, de blokkades in jouw lichaam op te heffen. Balansacademie Deurne heeft daarom ook  Reikibehandelingen in hun aanbod, zodat ze op ieder level mensen kunnen helpen. Hierdoor is er een compleet aanbod beschikbaar; van het geven van een pilatesles om het lijf sterker en mobieler te maken, yogalessen om meer bewustzijn te krijgen, tot het geven van reikibehandelingen en/of ademtherapie om dieper liggende blokkades op te heffen. 

Balansacademie Deurne is een plek waar je terug in balans kan komen, doordat we aanbieden wat jou een stukje meer in balans brengt. Hieronder vind je een overzicht van onze lessen, cursussen en één op één behandelingen en trainingen.

Vaste lessen

Een vast aanbod van verschillende Pilates -en Yogalessen in onze studio in Deurne. Inbegrepen bij een abonnement of strippenkaart.

Pilates

Pilatesles Deurne

Pilatesmat

Pilatesmat is een body en mindles waarbij we door het aanspreken van je Powerhouse, namelijk je buik- rug- en bekkenbodemspieren en het gebruik van de juiste manier van ademen, werken aan het sterker maken van je spieren, het mobiliseren van je gewrichten en het versoepelen van je spierfascia. De les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen die met aandacht en controle uitgevoerd worden. Coördinatie en balans zijn ook belangrijke kernwaardes van de les.

Deze les is geschikt voor iedereen, maar uitermate geschikt voor mensen met hypermobiliteit, rug-  en bekkenklachten en iedereen die zijn core sterker wil maken.

Pilatesles Deurne

Pilatesflex

Pilatesflex is een heerlijke les waarbij we werken aan het mobiliseren van de gewichten en het soepeler maken van de spieren. Indirect versterk je ook je spieren, maar dit is niet de basis. Veel oefeningen uit de yoga en pilates worden gecombineerd met een juiste manier van ademen. Dit samen zorgt voor een opgeruimd hoofd en een flexibel lichaam.

Deze les is met name geschikt voor mensen waarbij de spieren stijf en stram aanvoelen en die weinig bewegingsruimte hebben in de rug, schouders en heupen.

Yoga

Yoga is een woord afkomstig uit het sankriet (oud indiaans). In het Nederlands zouden we het woord yoga kunnen vertalen als ‘verbinding’. Yoga is het verbinden van alle delen van jezelf: je lichaam (fysiek), je hoofd ( mentaal, het denken), het hart (emotie en voelen) en je ziel. Yoga is een levensstijl waarbij je verschillende oefentechnieken gebruikt om te ‘bloeien’ in het leven en de beste versie van jezelf te worden. Door middel van ademhaling oefeningen, lichaamshouding (asana’s), concentratie oefeningen en meditatie brengt yoga eenheid in het lichaam en de geest. Yoga leert ons om lichaam, geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning en een kalmerende gemoedtoestand als resultaat.

Wanneer je op zoek bent naar een actievere vorm van Yoga adviseren we je de Hatha Yoga te gaan volgen, ben je meer op zoek naar ontspanning in de spieren, adviseren we Yin yoga. Beide yogavormen sluiten heel mooi aan op elkaar.

Yoga Deurne

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een vorm van Yoga waarbij de yogahoudingen en variates zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om de bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Een hathayogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Je gaat zelf op zoek naar wat voor jou de juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Ontspannings- en meditatieoefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat.

In India, de bakermat van de yogatraditie, bestaat een eeuwenlange ervaring met technieken om het denken te leren kennen en beheersen. De oude yogi’s wisten al hoe de mens de neiging heeft de eigen bewustwording te blokkeren en hoe we deze blokkades kunnen leren doorgronden. Door toegewijde beoefening kan het persoonlijk inzicht groeien.

Yin Yoga

Yin yoga een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. In yin yoga worden de posities langer vastgehouden. Yin yoga brengt ontspanning, ruimte, flexibiliteit en verstilling, zowel mentaal als fysiek.

In tegenstelling tot de meer dynamische yogastijlen (Yang Yoga) is het doel van Yin Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen. Door de houding langer vast te houden en door te ontspannen, treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam, en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Het bindweefsel zit als een soort web om de onderdelen in het lichaam: organen, spieren, bloedvaten, pezen enz. Het zorgt voor stevigheid van het lichaam, flexibiliteit, bescherming en steunt. Bindweefsel wordt veilig gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt, wanneer er gedurende een langere periode continue druk wordt uitgeoefend. Daarom houd je in Yin Yoga een zittende of liggende houding (asana) minstens 5 minuten of langer aan, waarin je je spieren wilt ontspannen. Hierdoor voel je je lichter, flexibeler (gehydrateerd) en ervaar je een algeheel gevoel van welzijn. Een yin yogales is in zijn totaal goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten, en kalmeert het zenuwstelsel. Yin yoga stimuleert ook je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen.

Yin yoga is een fantastische vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden is er tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er is in het lichaam. Er is focus op mindfulness en ademhaling in de houdingen, waardoor enige opgekomen weerstand geobserveerd kan worden. De stilte en zachtheid kunnen je dus heel erg bij jezelf brengen en je hebt tijd om te zien welke inzichten er soms naar boven komen. Tijd om te oefenen met compassie voor jezelf en jouw proces. Tijd om te luisteren naar jouw lichaam en naar wat het nodig heeft.

Tijdelijke cursussen

Een tijdelijk cursusaanbod in onze studio in Deurne om je lichaam op bepaalde vlakken te versterken.

Beste pilatesschool Deurne

Pilates voor beginners

Wil je graag weten wat Pilates is, maar wil je niet meteen aan een abonnement vastzitten, of wil je juist eerst heel goed de basis van Pilates leren voordat je gaat starten in een groep, of doe je al Pilates, maar merk je dat de les te snel gaat en je de basis nog niet helemaal beheerst, dan is dit de perfecte cursus voor jou!

In 4 weken gaan we terug naar de basis. In les 1 werken we aan je ademhaling, les 2 komen de ademtechnieken en houding aan bod, en in les 3 en 4 introduceer en behandelen we de belangrijkste pilatesoefeningen, die je na deze cursus perfect kunt uitvoeren. Dit is ook prettig wanneer je over wilt stappen naar een groepstraining, dan heb je al een voorsprong en haal je veel meer uit je les dan wanneer je zonder basis een training instapt.

Data: nieuwe data volgen na de zomer

Tijd: 10.30 – 11.30

Kosten: €49,50

De 7 Chakra’s

Als chakratherapeut in opleiding wil ik jullie heel graaf kennis laten maken met het fenomeen Chakra’s.

In deze nieuwe cursus van Balansacademie Deurne gaan we deze allemaal stap voor stap behandelen, zodat we na 7 weken allemaal bekend zijn met de verschillende chakra’s en hoe je op verschillende manieren deze chakra’s in balans kunt krijgen waarna je zowel jezelf als je lichaam nog beter hebt leren kennen en daardoor weer in balans komt.

Een cursus die voor iedereen een cadeautje is.

Data startdatum mei: 15, 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni

Data startdatum september: 4, 11, 18, 25 september, 2, 9, 16 oktober

Tijd: 18:45 – 20:10

Kosten: € 115,-

Soundhealing workshop Deurne

Yin Yoga met Reiki
en Soundhealing

Vrijdag 14 juni verzorgt Balansacademie Deurne in samenwerking met praktijk ki-ma uit Helmond alweer voor de vierde keer deze workshop.

Even alles loslaten, helemaal tot rust komen en weer opladen.

Balans | Healing | Rust | Bewustwording | Inzichten

Zomaar wat woorden die je mag gaan ervaren tijdens deze mooie workshop. Gun jezelf dit mooie cadeau. Daar waar we altijd gevangen worden door de drukte van het leven, is dit een avond die jou de gelegenheid geeft om eens heel dichtbij jezelf te komen, inzichten te krijgen, los te laten en stukken te helen.

Tijdens de Yin Yoga, die gegeven wordt door Desiree, zullen Hella en ik tijdens de houdingen Reiki toepassen. Daarna volgt de Soundhealing. Luisteren naar muziek en mooie instrumenten die resoneren met iedere cel in je lichaam.

Dit is de perfecte start van je weekend. Leuk als we jou mogen ontmoeten. Liefs Desiree, Hella en Roos.

Datum: 14 juni 2024
Tijd:   19:00 uur – 21:30 uur.
Waar: Balansacademie Deurne, Derpsestraat 1
Investering in jezelf: € 55,- (contant betalen)

Aanmelden: info@ki-ma.nl of info@balansacademiedeurne.nl

Lekker in je vel Deurne

Landen in je lichaam

Je lichaam, het meest geliefde en meest gehate punt van de mens. Want wat hebben we toch een hekel aan die dikke buik en benen, de putjes in onze billen en die misschien wel te grote neus en toch is tegelijkertijd jouw lichaam jouw meest kostbare bezit. Je wilt dat je lichaam gezond is en dat je lekker in je vel zit. 

Dat lekker in je vel zitten is dan ook een gevolg van hoe jij met jouw lichaam omgaat. Ben je lief en zorgzaam voor je lichaam en durf je naar je lichaam te luisteren, dan weet je wat je nodig hebt om jouw lichaam tot rust te brengen en te geven wat het nodig heeft. Heb je een slechte verhouding met je lichaam, dan zal je ook minder goed zijn voor jezelf. Maar ook wanneer je diep van binnen niet echt van jezelf houdt, zul je je lichaam ook niet geven wat het nodig heeft. Vaak ga je onbewust dingen opzoeken die niet goed voor je zijn, maar waardoor je je wel goed gaat voelen. Denk hierbij aan te veel alcohol, te veel en te ongezond eten, te weinig slaap en rust en te veel focussen op andere mensen of dingen. Dat geeft het lichaam juist stress. Dat glaasje alcohol om je hoofd leeg te maken is niet om je hoofd leeg te maken, het is juist iets wegduwen en dat wegduwen wat je in je hoofd doet, blijft toch in je lichaam zitten. En hoe meer je wegduwt hoe voller je lijf komt te zitten. En dat volzitten dat geeft klachten, spanningsklachten en ongemakken in het lichaam.  

En die spanningklachten zijn juist signalen van jouw lichaam waarin hij aangeeft iets nodig te hebben, als je er maar naar luistert, en dat vinden we vaak heel erg moeilijk. Luisteren naar je lichaam, zeker wanneer je niet van jezelf en/of van je lichaam houdt, dan negeren we dat t liefste. 

Daarom heeft Balansacademie Deurne de cursus Landen in je lichaam ontwikkelt; De cursus waarin je leert hoe het lichaam werkt, hoe het jou iets vertelt, hoe je daar naar kunt luisteren en hoe je jouw lichaam weer met eenvoudige oefeningen tot rust kunt brengen of kunt geven wat het nodig heeft.

Wat kun je verwachten:

Om naar je lichaam te kunnen luisteren is het ook van belang om te weten hoe het anatomisch in elkaar zit en hoe het werkt. Er zal dus steeds een klein stukje theorie verteld worden en deze wordt weer verwerkt in de lessen.

 • Hoe werkt het ademhalingsstelsel, hoe werkt jouw adem, hoe voelt de adem.
 • Wat vertelt het bekken jou, en oefeningen om de bekkenbodemspieren te voelen en te beïnvloeden. Hoe werken de spieren.
 • Hoe werkt het zenuwstelsel, hoe reguleert het zenuwstelsel (de nervus vagus) jouw prikkels en hoe krijg je deze met eenvoudige oefeningen onder controle.
 • Wat is zelfliefde en hoe leer ik zacht te zijn voor mezelf en mijn lichaam.

Data: 21 en 28 februari en 6, 13, 20, 27 maart.

Tijd: 18.45- 20.05

Kosten: €99,90

Zwangerschapspilates
en zwanger zijn

Zwanger zijn, er komt veel bij kijken. Zeker wanneer je zwanger bent van je eerste kind, zijn er zo veel dingen waar je nog nooit van gehoord hebt, waar je ineens tegenaan loopt en waar je vragen over hebt. Ook merk ik door jarenlange ervaring in het geven van zwangerschapspilates dat er belangrijke onderwerpen zijn die je niet weet, maar die je ook niet zult weten zonder dat iemand het je vertelt. Denk hierbij aan de diastase, de bekkenbodem, hoe jij zelf invloed hebt op de bevalling en de periode erna, en zo zijn er een heleboel onderwerpen die ik aan bod laat komen in de nieuwe cursus zwangerschapspilates en zwanger zijn. 

In 12 weken komen er 12 verschillende onderwerpen aan bod, die interactief besproken worden. Er kunnen vragen gesteld worden, en iedereen kan ervaringen delen en daarbij een ander helpen. Want dat is het mooie bij deze groep. Er is een enorme gemene deler, maar iedereen ervaart deze anders, daarom is het zo fijn om samen met elkaar ervaringen te delen en elkaar daarmee te helpen, want iets wat jij al weet en ervaren hebt, kan voor een ander weer helpend zijn, en andersom. 

Hoe ziet een les er uit?

De les duurt anderhalf uur en zal starten met een informatief stuk of vraagstuk, dit levert altijd een hoop vragen en gespreksstof op, en daar nemen we uitgebreid de tijd voor. Hierna gaan we over op de pilatesles. De pilatesles zal altijd facetten hebben van het onderwerp van de les. De les eindigt met een ontspanningsoefening, dit omdat het voor iedereen, maar met name zwangere vrouwen, zo belangrijk is om even af te resetten om zo weer nieuwe energie te ontvangen voor de nieuwe week.

De onderwerpen die aan bod komen:

 • wat verandert er in je lichaam, de fases van zwanger zijn
 • bekkenbodem
 • houding
 • diastase en sporten tijdens en na de zwangerschap
 • adem, middenrif en ademoefeningen
 • voeding
 • borstvoeding
 • de bevalling
 • weeën en ademoefeningen voor tijdens de bevalling\stuitligging, versie en stuitbevalling
 • zwanger en de psychische kant
 • de eerste periode na de bevalling

  Dit is geen vaste volgorde

Aanmelden en kosten

Het maakt niet uit op welk moment van de zwangerschap je instapt, ben je nu 10 of 20 weken, de lessen zijn op ieder moment van de zwangerschap te volgen. 

Data: 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6, 13 en 20 december, 10, 17, 24 en 31 januari.

Tijd: 18.45-20.15

Kosten: 225 euro (inclusief goodiebag). 

Ben je lid van de Zorgboog, dan krijg je 10 % korting.

Bekken trainen Pilates Deurne

Bekken en bekkenbodem 

Het bekken is het centrum van je lichaam, het verdeeld je lichaam in een boven- en ondergedeelte. Vaak wordt het bekken vergeten en als niet belangrijk beschouwd, maar vergeet niet dat het hele bovenlichaam rust op het bekken, met als belangrijkste steunpilaar je wervelkolom, en het bekken is via je benen weer verbonden met de grond. Het is dan ook uiterst belangrijk om dit bekken sterk en stabiel te houden.

Naast de fysieke kant van het bekken kunnen er in het bekken ook veel emoties opgeslagen liggen wat ook weer kan zorgen voor pijn en ongemak. Veel vrouwen hebben dan ook last van het bekken. De oorzaak kan fysiek zijn, zoals een zwangerschap of bevalling, veel zitten en weinig sporten, maar dus ook een mentaal. Bij de cursus Bekken en bekkenbodem gaan we dieper naar de betekenis van het bekken kijken, zowel fysiek als mentaal.

We gaan het bekken en de bekkenbodemspier weer fysiek sterker maken door de spieren rondom het bekkengebied te versterken, we leren hoe je de bekkenbodemspieren bewust aan- en ontspant door middel van spiercontrole en adem, en door ontspanning, releaseoefeningen en ademoefeingen de balast uit het bekken los te laten.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die last heeft van zijn of haar:

 • Bekken
 • Bekkenbodemspieren
 • Te gespannen of te slappe spieren
 • Onderrug
 • Net bevallen is

Deze cursus is dus zeer geschikt voor iemand die net bevallen is, en het bekkengebied weer sterker wil maken en hier ook heel bewust mee om wil gaan, maar ook voor wie meer over het bekkengebied te weten wil komen en wil weten waarom dat gebied zo belangrijk is.

Data: 13, 20, 27 maart, 3, 10, 17 april

Tijd: 19:00 – 20:00

Kosten: € 84,50

Eén op één

Persoonlijke trainingen en behandelingen om lekkerder in je vel te zitten.

Reikibehandeling Deurne

Reiki

Reiki bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei en Ki. Rei betekent ‘universeel/spiritueel of ziel’ en Ki betekent ‘levensenergie’. Reiki is dus universele levensenergie. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki energie is overal, het stroomt door alles heen wat leeft. 

Tijdens een reiki behandeling geven we levensenergie door via handoplegging. Als we de handen op bepaalde plaatsen van het lichaam leggen, zal de energie via onze handen naar het lichaam van de client stromen. Reiki stroomt eerst door ons eigen lichaam en daarna de client. Niet onze eigen energie wordt doorgegeven, maar universele energie. 

Onverwerkte emoties worden opgeslagen in het lichaam. Trauma’s die ontstaan zijn door pesten, verlies, scheiding, etc. kunnen voor blokkades zorgen. Maar ook niet- traumatische gebeurtenissen kunnen vaak onbewust diepe indruk gemaakt hebben. Blokkades kunnen vervolgens zorgen voor fysieke klachten als hoofdpijn, nekpijn of rugpijn. Hiervoor gaan we vaak naar de huisarts, maar we vergeten daardoor de oorzaak van de klacht te behandelen. 

Reiki energie is heel intelligent, het stroomt automatisch naar waar het nodig is. Het hoeft niet gestuurd te worden. Reiki ondersteunt en activeert het parasympatisch zenuwstelsel en daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door een reikibehandeling komt er extra energie in het lichaam en het lichaam kan die extra energie gebruiken om te herstellen. De reiki-energie werkt ook door na de behandeling. 

Een behandeling gaat als volgt:

 • Voor de behandeling stemmen we af wat de reden is van de behandeling.
 • De behandeling kan op een stoel of behandeltafel, daar waar jij je prettig voelt.
 • De behandelaar maakt contact met de energie en start bij het hoofd om de energie daar te voelen en te reinigen.
 • Intuitief wordt er verder behandeld, daar waar het lichaam aangeeft behandeld te moeten worden. 
 • Een behandeling duurt ongeveer 40 min.
 • Na de behandeling wordt de overtollige energie afgevoerd en bespreken we de behandeling na.

Let op: er wordt niks gevoeld wat jij niet toelaat. 

Kosten:  1 behandeling: €57,50,  3 behandelingen: €155,-,  6 behandelingen: €295,-

Kosten:
1 behandeling: €57,50
3 behandelingen: €155,-
6 behandelingen: €295,-

Sportschool Deurne

Persoonlijk lichaamswerk

Vaak komen mensen bij mij in de les, met allerlei klachten waar ze vanaf willen. Denk hierbij aan de rug, de nek, schouders en bekken. Vaak wordt de plek waar de pijn zich bevindt ook beschouwd als de oorzaak van de klacht. bv. Ik heb rugpijn, want er zit iets niet goed in mijn rug, of mijn rug zit vast. Maar dat is niet altijd zo. De klacht kan namelijk een hele andere oorsprong hebben, bv doordat het bekken scheef staat, of doordat de bekkenbodemspier veel te gespannen is. Daarnaast hebben veel fysieke klachten ook een mentale oorsprong. Dit is vaak aan elkaar gerelateerd. Dus wanneer er veel stress is, of veel opgekropte frustratie, gaat dit in je lichaam zitten en kan dat klachten veroorzaken.

Daarom bied ik vanaf nu persoonlijk lichaamswerk aan. Wat houdt dat in? Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en kijken we hoe je het lichaam weer terug in balans kunt brengen. Hoe adem je, wat kan een juiste manier van adem jou bieden, hoe is je leefstijl en hoe beweeg je. Door te bewegen en samen met jou je lichaam na te lopen, gaan we op zoek naar de blokkades in jouw lichaam en zoek ik de juiste methodes om deze blokkade op te heffen. Dit kunnen pilates- en yogaoefeningen zijn, ademwerk, inspannings- en ontspanningsoefeningen, energetisch werk, etc. Is dat zweverig, nee totaal niet, heel aards en eenvoudig. Wat wordt er van jou gevraagd, dat je open staat om echt naar je lichaam te gaan luisteren. Dus in plaats van de focus op de buitenwereld te houden en de oorzaak van je pijn ook daar te leggen, juist naar binnen te keren en te voelen en luisteren wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Een sessie van 1 uur kost € 57,50
Een sessie van  1,5 uur kost € 75,- 

Chakra reflexologie

Chakra reflexologie is een behandeling waarbij we dmv een voetmassage alle 7 hoofdchakra’s in het lichaam in balans brengen. De 7 reflexzones die we masseren zijn verbonden met de 7 chakra’s op de wervelkolom, voor ieder chakra wordt een eigen chakraolie gebruikt, die precies samengesteld is om het betreffende chakra in balans te krijgen.

Een behandeling duurt 45 minuten
Kosten: €37,50

Chakra massage

Chakra Massage is een combinatie van massage en aromatherapie, waarbij we de chakra’s door middel van een lichaamsmassage weer in balans krijgen. De lichaamsmassage start bij de benen en voeten en gaat helemaal door naar de kruin, waar chakra 7 zich bevindt. De massage is zowel ontspannend als helend.

Een behandeling duurt 45 minuten
Kosten: €37,50